Consiliere individuală

Consiliere individuală

Când lucrez individual cu fiecare client în parte, de la început, formez o relație umană, în care clientul să se simtă liber, primit și ascultat cu adevărat. Împreună începem să stabilim o relație de colaborare, avem scopuri comune, formăm o echipă pentru binele lui.  

Apoi deja ne aprofundăm și clarificăm problema cu care a venit. Identific modurile de gândire care contribuie la crearea, susținerea și apoi schimbarea dificultăților sale. Și desigur, sunt alături de clienții mei și intervin pentru a-i ajuta să schimbe anumite blocaje mentale și comportamentale, astfel încât situația problemă să fie rezolvată cât mai eficient și rapid.

împreună trecem prin 3 etape:

1. Relaționarea

Este evident că de la început e complicat să te deschizi unui om necunoscut, chiar dacă știi că el (psihologul) a dat jurământul să te protejeze și să nu divulge nici o informație personală fără voia ta. De aia, în acestă perioadă psihologul va face tot posibilul ca să vă simțiți confortabil, ca să puteți să vorbiți liber despre orice vă este comod pânăcând, apoi când sunteți gata- să încredințați problema dumneavoastră specialistului.

2. Înțelegerea

Atunci când este spusă problema, nici o critică nu va veni în adresa dumneavoastră, pentru că psihologul vede în voi potențialul mai mult decât dificultățile cu care vă confruntați la moment. În acestă etapă se stabilesc cauzele problemelor și modul de soluționare a lor. Se înlătură blocajele și se trăiesc într-un spațiu sigur, emoțiile sincere care au fost ascunse până acum.

3. Schimbarea

Clientul identifică schimbările dorite, aduce feedback-uri despre noile lui stări și are în continuare suportul psihologului care îl ajută să întărească noul comportament și să înmulțească rezultatele obținute.

1. Relaționarea

Este evident că de la început e complicat să te deschizi unui om necunoscut, chiar dacă știi că el (psihologul) a dat jurământul să te protejeze și să nu divulge nici o informație personală fără voia ta. De aia, în această perioadă psihologul va face tot posibilul ca să te simți confortabil, și să poți vorbi liber despre orice simți nevoia.

2. Înțelegerea

Atunci când este spusă problema, nici o critică nu va veni în adresa ta, pentru că psihologul vede în tine potențialul mai mult decât dificultățile cu care te c confrunți la moment. La această etapă se stabilesc cauzele problemelor și modul de soluționare a lor. Se înlătură blocajele și se trăiesc într-un spațiu sigur, emoțiile sincere care au fost ascunse până acum.

3. Schimbarea

Clientul identifică schimbările dorite, aduce feedback-uri despre noile lui stări și are în continuare suportul psihologului care îl ajută să întărească noul comportament și să înmulțească rezultatele obținute.