Noi tehnici de terapie folosite de psihologii din Moldova

Psihoterapia devine din ce în ce mai accesibilă publicului larg. Iar de o popularitate deosebită se bucură în special câteva tehnici terapeutice. despre care puteți afla în continuare.

Psihoterapia cu utilizarea tehnologiilor

Psihologul Emilia Vorobiov susține că interacțiunea cu inteligența artificială, cu roboții dar și cu tehnologiile de bio și neuro feedback – putem să descoperim noi laturi ale personalității noastre, transmite Știri.md. 

De exemplu, conectând un aparat special în timpul exercițiilor de respirație, clientul poate observa pe monitor cum i se schimbă pulsul, sau cum se activează anumite zone ale creierului. Astfel, pentru el devin și mai credibile tehnicile terapeutice și are motivația să le utilizeze mai des.

Acest serviciu psihologic inovator îmbină expertiza terapeutică cu tehnologia modernă pentru a ajuta tinerii să devină mai conștienți de sine, să-și îmbunătățească abilitățile de reglare emoțională și să-și optimizeze funcționarea mentală.

Accesează pagina www.consiliere.ccsp.md pentru mai multe detalii și programează-te la o sesiune de terapie cu utilizarea tehnologiilor de  bio și neuro feedback, la fel, vei putea interacționa cu robotul LOONA. Serviciul este GRATUIT!

Pet terapia sau terapia asistată cu animale

În special pentru copii cu dizabilități, compania unui animal poate avea efecte extrem de benefice, cu atât mai mult că acestor copii le este greu să își facă prieteni- iar interacțiunea cu animalelor dezvoltă abilități de socializare. Pe lângă dezvoltarea laturii emoționale (empatia, grija, responsabilitatea), acest tip de terapie poate contribui și la dezvoltarea capacităților motorii. Spre exemplu călăritul sau înotul cu delfinii. 

La fel, în cazul persoanelor depresive, se recomandă îngrijirea unui animal. 

Terapia Mindfulness 

Terapia bazată pe mindfulness poate să ajute la ameliorarea simptomelor de stres, a durerilor fizice, și la tratarea depresiei și anxietății. 

Deși tehnicile sunt inspirate încă din budism și alte filosofii antice. Mindfulness este conștientizare ce vine în urma focusării atenției pe scop și pe non-judecarea lucrurilor. 

De exemplu, în terapie se utilizează tehnici precum: meditația ghidată, imageria dirijată, exerciții de relaxare corporală, etc. 

Este important să ne alegem fiecare tehnicile ce funcționează anume pentru noi. Dar desigur, asta e posibil atunci când suntem deschiși să le testăm pe rând pe fiecare.